Vår produktion

Kvarnby Textil - Made in Sweden, grundades 2005.

Med ambitionen att gå sin egen väg valde Pia Clark att starta ett nytt textilföretag, när svensk textilindustri flyttade utomlands. Hon valde att lägga butik och produktion i den gamla anrika textilindustrimiljön i Kvarnbyn utanför Göteborg. I denna historiskt kreativa miljö har det tillverkats textila produkter i hundratals år. Kvarnby Textils eget koncept i småskalig produktion är allt annat än den idag så vanliga containerimporten från lågprisländer vi finner i de stora varuhusen.

Vårt koncept är att utefter kundens behov producera högkvalitativa måttillverkade dynor och kuddar till allt från privata hem till arkitektritade utomhusmiljöer och koncept. Vår helsvenska produktion och våra nära samarbeten med våra leverantörer ger oss möjlighet att fullt ut kontrollera hela produktionskedjan, från val av material till levererade varor till kund. Det gör att vi kan hålla korta, säkra leveranstider.

Även om den största delen av beställningsförfarandet sker online är vi stolta över att alltid kunna ge personlig service och nära kundkontakt både lokalt i vår butik & showroom eller att bara vara ett telefonsamtal bort. Med passion för hantverk som drivkraft och mångårig erfarenhet av design och inredning skapar vi måttillverkade produkter av högsta kvalitet.

I dag när hållbarhet är en självklarhet skapar vi produkter med mycket hög kvalité och lång livslängd och väljer material som är miljöcertifierade.

Vi är stolta att vara ett unikt företag i tiden. Kvarnby Textil AB är idag ett väl etablerat företag i anrika Kvarnbyns moderna kreativa designmiljö.


Måttillverkade Dynor Dynväv Läderdynor Läder Måttanpassade Måttbeställda
Måttillverkat Made in Sweden Hantverk
Måttillverkade Läderdynor Symaskin Sömnad Läder
Trådrullar Sybehör Tillverkning Made in Sweden Måttillverkade Dynor
Läderkuddar Kuddar Läder MadeinSweden
Måttillverkade Dynor Planering Konstruktion Made inSweden
Puffar Sittpuffar Tålig Dynväv Tyg Textil
Kuddar Tålig Dynväv Tyg Textil
Tärnsjöläder Tärnsjö Garveri Svenskt Naturgarvat Läder
Mölndals Kvarnby Kvarnbyn Kvarnby Textil