Beskrivning av våra olika material:

Tålig dynväv

Läder

Fårskinn

Ulltyg

Våra material:

Dynväv


För tåliga dynor med lång hållbarhet erbjuder vi extra tålig dynväv av spinnfärgad akryl från ledande tillverkare som Sunbrella och Sandatex. Dynväven lämpar sig för både utomhus- och inomhusbruk där det krävs lite extra. Tyget är smutsavvisande och vattenavstötande, det möglar ej och bleks inte av solen och lämpar sig därför perfekt till dynor och kuddar i miljöer där höga kravs ställs på dessa unika egenskaper.

Läder


För exklusiva dynor av läder erbjuder vi tre olika kvaliteter.

Svenskt, naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri. Vintageläder med naturliga färgskiftningar. Recycle läder från Linwood, tillverkat av återvunnet läder och polyester.

 

 

Fårskinn


För våra måttillverkade dynor av fårskinn använder vi Australienska fårskinn som är speciellt framtagna för möbelbeklädnad men kan med fördel användas i olika inredningsuppdrag. Skinnet har en lockig finish och god densitet som gör det både slitstarkt och underbart mjukt.

Ulltyg


Aspen är en filtad ullkvalieté. Ytan är snyggt melerad och finns i ca 30 olika nyanser. Allt från sobert naturfärgade till härligt färgsprakande nyanser.

Tyget är mycket slittåligt och dessutom naturligt smutsavvisande vilket gör att det håller sig fint under lång tid. Ullen är också flamskyddad och lämpar sig därför bra även till offentlig miljö.

Ulltyget Aspen består av 75% återvunnen ull och 25% polyester. Tillverkningsprocessen där man använder återvunnen ull är CO₂ neutral. Resultatet blir ett tåligt, snyggt och miljövänligt material!