Exklusiva sänggavlar / ryggstödsdynor i läder efter dina unika mått

För måttillverkade sänggavlar / ryggstödsdynor av läder erbjuder vi tre olika kvalitéer.

Svenskt, naturgarvat läder från Tärnsjö Garveri.

NYHET! Anilinläder med nubulkyta och naturliga färgskiftningar.

Recycle läder från Linwood, tillverkat av återvunnet läder och polyester.

Vi erbjuder lädersänggavlar och ryggstöd i tre olika kvalitéer:

Sänggavel /ryggstödsdyna
Tärnsjöläder

Exklusiva sänggavlar av svenskt, naturgarvat anilinläder från Tärnsjö Garveri i Uppland. Detta är vår lyxigaste läderkvalité.

SVENSKT / NATURGARVAT

Sänggavel / ryggstödsdyna
Rustikläder

Rustika lädersänggavlar av högsta kvalité, med unika färgskiftningar och naturlig och sammetslen skinnyta.

ANILIN / NUBUCK

Sänggavel / ryggstödsdyna
Recycleläder

Tåliga sänggavlar tillverkade av recyclat läder i en enklare design.

ÅTERVUNNET

Våra läderkvalitéer:

Tärnsjöläder


Svenskt, naturgarvat läder från Tärnsjö garveri. Miljövänligt, 'kromfritt' läder från utvalda premiumhudar.

Med rätt skötsel och omvårdnad åldras vegetabiliskt garvat läder naturligt, utvecklar en vacker patina och lever vidare i flera generationer. Det vegatabilsikt garvade lädrets färgnyans förändras när det utsätts för solljus. Varm och torr luft torkar ut lädret om det inte behandlas regelbundet.

Vi rekommenderar Leather Master Protection Cream för att skydda lädret och för rengöring av lädret rekommenderar vi Leather Master Soft Cleaner.

Rustikläder


Vår läderkvalité Rustik är en fantastisk blandning av anilinläder och nubuck. Tack vare dess lätt slipade yta har lädret en varm nch sammetslen känsla. Användningen av naurliga oljor och vaxer, den lätt slipade ytan tillsammans med en skonsam tumlingsprocess resulterar i en väldigt livfull, lätt sandad och otroligt mjuk kvalité

Rustiklädet kommer från handplockade europeiska oxhudar. Lädret är av premiumkvalité, men eftersom det är ett naturligt, genomfärgat anilinläder kan nackveck, synliga insektsbett och ärr av läkta sår synas, men detta bidrar bara till lädrets naturliga karaktär.

Hudarna är genomfärgade och har en naturlig skinnyta med mycket djup och färgskiftningar. Varje färgning är unik och man skall därför räkna med färgvariationer. De naturliga färgskiftningarna förstärker skinnets patina.  

Recycleläder


Ett återvunnet material som tillverkas av spillbitar av 75% läder och 25% polyester. Det recyclade materialet har en genuin läderkänsla och är lättskött och tåligt. Ett miljövänligt, mycket tåligt och prisvärt alternativ.