Skötselråd

Dynor och kuddar av dynväv från Sunbrella

Dynväven är smutsavvisande men om dynorna eller kuddarna ändå skulle bli smutsiga, räcker det ofta med att skaka eller borsta av ytan lätt. Spilld vätska torkas av direkt med hushållspapper, fläckar kan torkas av med fuktig trasa. Vid behov kan även vår rengöringsspray Tex'aktiv Clean användas. Fodralet kan lätt tas av och tvättas i 40°C. Dropptorkas.

 

Dynor och kuddar av läder

Ett anilinläder kräver viss skötsel och underhåll för att hålla sig fint länge. Behandla helst lädret 3-4 gånger per år för att behålla dess fina egenskaper. Färgen på lädret kan komma att förändras något när du smörjer det med någon typ av underhållsprodukt. Färgförändringen mattas dock av allt eftersom lädret används och nyttjas.
 
Vi har i vår shop underhållsprodukter för lädervård. Leather Protection Cream ökar lädrets slitstyrka, tålighet mot fläckar och spill samt behåller lädret mjukt och smidigt. Soft Cleaner for Leather är en mild rengöringsvätska för de flesta läder.

 

Produkter av fårskinn

För att bevara ditt fårskinn i ursprungligt skick, dammsug och vädra det regelbundet. Fläckar dränks in direkt med ljummet vatten på en svamp. Rengör vidare med ett ullschampo. Fårskinn kan tvättas i tvättmaskin i 30 grader. Centrifugera men torktumla ej. Torkas med fördel upphängt eller på plan yta. Under torkningsprocessen, töj och gnugga skinnet upprepade gånger för att återfå lädrets spänts.

Tål ej blekning eller strykning. Utsätt ej för starkt solljus då risken finns att färgförändringar i ullen uppstår.