Fårskinn

Fårskinn är en naturprodukt med unika egenskaper. Fårskinn är lika skönt året om, det värmer på vintern och svalkar på sommaren. Det beror på ullens krusighet som gör att mycket luft fyller ut runt ullfibern och ger en isolerande effekt.

Ull absorberar fukt. När ullfibern tar upp vattenånga avges energi, vilket gör att ullfibern inte känns våt trots ett vatteninnehåll på upp till 35%. Egenskapen att kunna bära vattenånga gör att fårskinnet är lättskött. Fårskinn behöver inte tvättas så ofta, utan kan med gott resultat vädras i fuktig väderlek.

Fårskinn är andningsaktiva, flamsäkra, hygieniska och värmer även när de är fuktiga.

Ett fantastiskt naturmaterial


Den unika kombinationen av läder på ena sidan och ull på den andra erbjuder en rad fördelar. Först och främst är fårskinnet vackert att se på och har en skön taktil känsla. Det reglerar även temperaturen på ett naturligt sätt vilket ökar välbefinnandet. Det värmer i kyligt väder och har en svalkande effekt när det är varmt.

Både praktiskt och miljövänligt


Ullen har en förmåga att suga åt sig fukt och ullen drar heller inte till sig damm och smuts, vilket syntetmaterial gör i större utsträckning. Skinnen är beredda och färgade i enlighet med högt ställda krav vad gäller både miljöhänsyn samt djurhållning. Produkterna kommer bara från får som fötts upp för ull eller köttproduktion.