Anilinläder i premiumkvalité

Alla våra läderprodukter tillverkar vi av finaste anilinläder. Varje hud har sin egen unika historia och naturliga markeringar.

Användning, dagsljus och interiörbelysning påverkar lädret och med tiden kommer det att utveckla sin egen fantastiska patina.

Skiftningar i färg och yta är normala och varierar från hud till hud. Det kan också finnas mindre repor, rynkor och läkta ärr på lädret även om de hudar vi använder är väl utvalda och av premiumkvalité. Det är viktigt att komma ihåg att skinnen kommer från djur. De har en autentisk patina och vi älskar det!

Våra läderkvalitéer:

Tärnsjöläder


Svenskt, naturgarvat läder från Tärnsjö garveri. Miljövänligt, 'kromfritt' läder från utvalda premiumhudar. Användning, dagsljus och interiörbelysning påverkar lädret och med tiden kommer det att utveckla sin egen fantastiska patina.

Vintageläder


Vårt Vintageläder är en anilinläderkvalitet eller även kallad fullnarvsläderkvalitet. Hudarna är genomfärgade och har en naturlig skinnyta med mycket djup och färgskiftningar. Varje färgning är unik och man skall därför räkna med färgvariationer. De naturliga färgskiftningarna förstärker skinnets patina. Nackveck, synliga insektsbett och ärr av läkta sår bidrar också till lädrets naturliga karaktär.

Hudarna är bearbetade för att få fram ett naturligt använt utseende och för att ge skinnet en mjuk och behaglig känsla. Allt för den rätta vintagekänslan.

Recyclat läder


Ett återvunnet läder som tillverkas av spillbitar av läder från sko- och väsktillverkning. Materialet består av 75% läder och 25% polyester. Det recyclade materialet har en genuin läderkänsla och är lättskött och tåligt. Ett miljövänligt och prisvärt alternativ.