Återvunnet ulltyg

Ull är ett helt och hållet naturligt och förnybart material. Detta gör att det är ett av våra mest hållbara materialresurser här i världen.

Ulltyget Aspen består av 75% återvunnen ull och 25% polyester. Processen där man använder återvunnen ull gör att textilen blir C02 neutral. Tyget är både snyggt, mycket slittåligt och miljövänligt! Tack vare ullens naturliga egenskaper behåller den sitt utseende länge.

Aspen är en filtad ullkvalité. Filtningen som uppnåtts genom att tyget valkats ihop med vatten och rörelse ger ett tätt, vattenavstötande och slitstarkt tyg. Ytan är snyggt melerad och finns ett flertal olika nyanser. Allt från sobert naturfärgade till härligt färgsprakande nyanser.

Tack vare att tyget är så slittåligt och dessutom har naturligt smutsavvisande egenskaper håller det sig fint under lång tid. Ullen är också naturligt flamskyddad och lämpar sig därför bra även till offentlig miljö.

 

Skötsel och rengöring


Ull har en slags självrengörande funktion som gör att den är lätt att hålla ren. Ull behöver således inte tvättas särsklit ofta och kan med fördel vädras istället för att tvättas.

Om ullen ändå behöver tvättas är kemtvätt att föredra.

Alla våra dynor tillverkas med avtagbar klädsel vilket gör det enklare vid eventuell tvätt.