Vad är det som är unikt med våra produkter av tålig dynväv?
Varför ska du välja våra tåliga dynor och kuddar?

Läs om våra symboler som förklarar våra tåliga produkters viktigaste egenskaper:

Våra tyger bleks inte av solen


Tyget är genomfärgat på molekulär nivå. Färgningen sker inte på samma sätt som med naturfibrer. Här färgar man plastmassan i tillsatserna, innan man tillverkar fibern. Den här metoden garanterar att färgerna aldrig bleks eller slits bort genom vanlig användning. Akryltyg som är spinnfärgat är färgäkta. Det betyder att tyget inte förlorar färg och inte färgar av sig. Den här egenskapen kallas också UV-beständighet.

Våra tyger möglar inte


Alla våra tyger är utformade för att stå emot mögel och mögelfläckar. Om exponering för smuts och skräp skulle få mögel och mögelfläckar att uppstå kan tyget enkelt och säkert rengöras med klor. Partiklar som fastnat på ytan kan alltså mögla, men inte själva väven.

Tygerna är smutsavisande


Om dynorna eller kuddarna skulle bli smutsiga, räcker det ofta med att skaka eller borsta av ytan lätt. Detta beror på tygets speciella konstruktion som inte tillåter främmande partiklar att få fäste, varken på ytan eller i fibrerna. Den absorberar inte vatten.

Tygerna är vattenavstötande


Tack vare textilens egenskaper kan tyget släppa genom luft men inte vatten. Vatten och all annan spilld vätska, oavsett färg och temperatur, stannar på tygets yta. Du kan lätt skaka av vätskan eller torka av med en torr absorberande trasa eller hushållspapper.

Tyger av spinnfärgad akryl


Våra tyger är spinnfärgade vilket innebär att akrylmassan färgas innan tråden spinns och tyget blir på så vis helt genomfärgat och extremt färgbeständigt. Tyg som är spinnfärgat bleks inte av solen - tyget är UV-beständigt. Tyget har dessutom hög tålighet mot slitage.

Avtagbara klädslar


Vi tillverkar våra dyn- och kuddöverdrag som vi själva skulle vilja ha dem. Alla våra överdrag och fodral är lätta att ta av vilket underlättar vid tvätt, rengöring eller byte av stoppning.

OEKO-TEX Standard 100


Vävarna är testade och godkända enligt Öko-Tex Standard 100 klass IV.


Skötselråd:

Ta hänsyn till våra skötselråd för att ha glädje av dessa produkter länge. Ovanstående egenskaper gäller endast tyget i våra produkter.Tvättas i 40°C. Kan handtvättas. Använd ej mjukgöringsmedel. Får inte kemtvättas. Blekmedel får inte användas. Får inte torktumlas. Dropptorkas. Strykjärn får användas med låg värme.

Vad är det som är unikt med våra produkter?